Mitä tulisi elämästä, ellei meillä olisi rohkeutta yrittää mitään

-Vincent van Gogh

maanantai 31. lokakuuta 2011

Uusi tehtävä, uusi yritys, ja haaste sen mukainen

Järjestyksessä toinen TiimiDIILI-tehtävä annettiin joukkueille 27.10. HYK:n lukion tiloissa Mediatavastin toimesta. Mediatavast on paikallinen mainostoimisto, jonka toimitilat sijaitsevat osoitteessa Hämeentie 3. Yrityksen yksi omistajista, Riku Aaltonen, esitteli tehtävän ja kertoi yrityksen toiminnasta. Kohtaaminen Ramin kanssa oli leppoisa ja joukkueet alkoivat työstämään ideoitaan samalla kertaa. 

Kilpailutehtävässä opiskelijoiden tulee suunnitella annetuin resurssein sähköisen kaupunkilehden konsepti opiskelijoiden omasta näkökulmasta. Tehtävässä tulee siis vastata seuraaviin kysymyksiin:

-Millainen sähköinen kaupunkilehti palvelisi ihmisten käyttötarpeita? Mitä itse haluaisin löytää lehdestä, mitä uskon muiden hakevan? Minkä tyyppistä sisältöä, millaisia kirjoittajia?
-Millaista vuorovaikutteisuutta voisi odottaa? Keskustella ja kommentoida? Millä vuorovaikutteiset ominaisuudet voisivat tulla käytetyiksi isojen foorumien, kauppapaikkojen ja sosiaalisen median sijaan?
-Millaisista tuotteista tai palveluista ikäryhmäni haluaisi tietoa ja tarjouksia?
-Millaisia myyntituotteita sähköisellä kaupunkilehdellä voisi olla mainostajille tyypillisten banneripaikkojen lisäksi?
-Muita päteviä esimerkkejä joillekin muulle kohderyhmälle tuotetusta paikallisesta nettilehdestä?

Joukkueet saavat työskentelylle aikaa kaksi viikkoa, kun tehtävien esittelypäiväksi on sovittu 8.11.2011. Paikka tarkentuu myöhemmin, ja se ilmestyy tänne blogiin.

TiimiDIILIn tehtävissä ja niiden toteutuksessa oletetaan, että opiskelijat käyttävät luovuuttaan, eivätkä suunnitteluvaiheessa toimi liian rajatulla alueella ideoidensa kanssa. Luovuuden avulla on mahdollisuuksia yltää sellaisille tekemisen tasoille, että tuloksissa nähdään kypsyyttä ja kykyä heittäytyä tehtävään. Tiimin tulee toimia yhdessä ja antaa tilaa jokaiselle jäsenelleen toteuttaa itseään. Kuitenkin yhdessä kuljetaan kohti yhteisiä päämääriä. Yhteistyöllä tavoitellaan onnistumisia ja tavoitteita. Ryhmä on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki. Uusi haaste on annettu.

1 kommentti:

  1. Tämän tehtävän annossa en ollut mukana, mutta tämä vaikutti silti mielenkiintoisimmalta. Olisin halunnut tämän tehtävän lopputulokseen vaikuttaa enemmän ja tehdä sen perusteellisemmin. :)

    VastaaPoista