Mitä tulisi elämästä, ellei meillä olisi rohkeutta yrittää mitään

-Vincent van Gogh

tiistai 11. lokakuuta 2011

Ensimmäisen tehtävän tietoisku

Kokoonnuimme kurssilaisten kanssa Olutravintola Birgerin tunnelmallisiin tiloihin torstaina 6.10. kuulemaan ensimmäisen tehtävän sisällön. Päivä oli sateinen, mutta tunnelma jännittyneen innostunut, kun yrityksen johtoon kuuluvat Teemu Lahti ja Jenna kertoivat ohjeita tiimiläisille. Paikalla oli kattava edustus kaikista joukkueista. Saatiin siis heti kilpailutunnelmaa koholle.

Olutravintola Birger kuuluu yritykseen nimeltä Mikest 99. Kilpailutehtävä sisältää tuotekokonaisuuden suunnittelua yrityksen asiakkaille. Tuotepakettia, jota tiimit suunnittelevat, voidaan mahdollisesti hyödyntää yhtenä yrityksen palveluista, kuten ravintolalla on ollut tapana. Tuotepaketti toimii esimerkiksi ohjelmapakettina, johon voidaan liittää elementtejä Mikest 99:n yritysmuodoista, kuten palveluja kahvila Hoffilta, Birgitalta tai Birgeriltä. Tiimeillä on vapaus suunnitella ohjelmaa ja myytävää tuotetta, mutta luovuuden keskellä on muistettava tietynlainen realistisuus mm. suunnittelun ja budjetin suhteen. Voihan olla, että kilpailun voittaa todella toimiva, valmis ja hyödynnettävissä oleva kokonaisuus.


Kilpailutehtävien esittely saa paikkansa ja aikansa 25.10. Hämeenlinnan yhteiskoulun lukiossa klo 14.45. Tuolloin tiimit joutuvat tosipaikan eteen, kun he pääsevät esittämään tuotoksensa yrittäjille, minkä jälkeen työt arvioidaan raadin kesken. Voittajatiimi palkitaan yrittäjien toimesta kiitoksena yhteistyöstä ja tunnustuksena tehdystä työstä.

Ideoiden lennon voi nähdä oppilaitosten käytävillä, niin hienosti ne ovat saaneet tuulta alleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti